Založ si blog

Money money money

Čo treba robiť, keď sa vám náhodou naskytne príležitosť zbierať roztratené bankovky na ulici? Máte oblečené normálne šaty, lebo akcia sa naskytla náhodou.

  1. Obzriete sa, kde je hustota bankoviek najväčšia a rýchlo sa tam premiestnite.
  2. Zorientujete sa, ktoré z bankoviek majú najväčšiu hodnotu a zameriate sa na ne.
  3. Bankovky zbierate oboma rukami, najlepšie striedavo. Pravou rukou uchopíte čo najviac bankoviek a vopcháte ich do najväčšieho vrecka. Súčasne s týmto pchaním používate ľavú ruku na uchopenie ďalších bankoviek a tak to striedate.
  4. O chvíľu nastane problém plných najväčších vreciek. Samozrejme, že nasledujú ďalšie vrecká vonkajšie, potom vnútorné. Zo zadného pravého vrecka nohavíc najprv vyhodíte peňaženku, ale len pokiaľ obsahuje menšie bankovky ako sú tie, ktoré máte k dispozícii na ulici.
  5. Ďalej prejdete na napchávanie nohavíc. Ale aby bankovky dolu nevypadávali, rýchlo vyšnurujete topánky (preto treba vždy nosiť šnurovačky) a nohavice v oblasti členkov zviažete. (Pozn.: predvídavý aktér to urobí ako krok č.1, kým je ešte pohyblivejší.)
  6. Po dôkladom napchatí nohavíc si opäť zavriete opasok, ale tak, aby vnútri ostala košeľa. Rýchlo si zoblečiete sako a odviažete kravatu, otvoríte na košeli dva gombíky a peniaze pcháte do košele. Ak je peňazí na ulici ešte veľa, lepšie je teraz sedieť na asfalte, lebo človek sa už ťažšie zohýba. Nesmie sa pritom zabudnúť na časť medzi košeľou a chrbátom!
  7. Keď sú už topánky rozšnurované, nesmiete zabudnúť, že pár bankoviek sa zmestí aj do nich, ale len toľko, aby ste sa opäť mohli obuť.
  8. Ostáva ešte sako, vlastne len jeho rukávy, ktorých konce si musíte zatlačiť do nohavíc optimálne, nie príliš hlboko (aby sa do rukávov veľa zmestilo) a nie príliš málo, aby sa rukávy v nasledujúcej rýchlej chôdzi z nohavíc nevysunuli.
  9. Naplníte rukávy a zároveň horúčkovito rozmýšľate, čo ďalej.
  10. Jednou rukou zadŕžate sako a druhou uchmatnete poslednú hrsť bankoviek (v núdzi sa uspokojíte aj s menšími).
  11. Nevšímajúc si ostatných zberačov sa zdvihnete zo zeme (pokiaľ vám to vypchaté nohavice dovolia). Nasleduje čo najrýchlejšia atletická chôdza (beh neprichádza do úvahy) domov, aby vás v električke zbytočne neobchytkávali, resp. neokradli, alebo aby vás taxikár nezabil.
  12. Zazvoníte rukou s hrsťou bankoviek, manželka Vás vpustí a tu sú dve možnosti:
    a) povie Vám zlostne: „Kde si zase nechal tú kravatu?“
    b) spolu sa radujete z budúceho dobrého nákupu, ešte v ten večer idete do obchodného domu, ale márne, lebo išlo o falošné bankovky, ktoré vytratili z dodávky ich dodávatelia, nervózni zo šialeného prenasledovania našou dôslednou políciou.

(Bedrich Formánek, originál, uverejnené na blogu 8.1.2017)

 

Obstrek

24.03.2017

Prišiel som na zastávku autobusu a ihneď som si všimol, že niečo nie je v poriadku. Postávalo tam asi dvanásť ľudí, z nich jedenásti najmenej päť metrov od ulice. Iba jeden stál tesne pri obrubníku – mal perfektný baloniak smotanovej farby, béžové nohavice, svetlohnedé topánky. Jednoducho elegán. Zbystril som pozornosť. Bolo pekné jesenné počasie, príjemne teplo, asi [...]

Čínska reštaurácia

24.03.2017

Stala sa mi takáto príhoda. Večeral som v čínskej reštaurácii istého slovenského mestečka (neviem, či by som mal prezradiť jeho názov). Pred ôsmou tam bolo len málo hostí, ale pri jednom stole sedel čínsky chlapček a intenzívne si písal domácu úlohu. Pozoroval som ho a veľmi na mňa zapôsobilo, ako bol sústredený a zaujatý písaním. Bolo jasné, že to robí rád [...]

Prechyľovanie

11.03.2017

Máme my nesporne ťažkú reč, veď ktorý Angličan by si dokázal zapamätať skloňovanie všetkých našich vzorov a výnimiek. Druhým problémom, hoci jednoduchším, je obľúbené prechyľovanie, ale všetci aspoň vedia, že ak je na konci mena -ová, alebo niekedy len -á, ide o ženu. Ten Angličan musí k menu Thatcher pripísať Mr alebo Mrs alebo Miss, prípadne Margaret alebo [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 8
Celková čítanosť: 13951x
Priemerná čítanosť článkov: 1744x

Autor blogu

Kategórie